Színes alumínium ereszcsatorna-rendszer előnyei

 

Cikkünkben szeretnénk bemutatni a színes alumínium ereszcsatorna előnyeit vásárlóink számára.

 

Miért válassz alumínium ereszcsatornát?


A piacon alapvetően kétféle termék érhető el, natúr és színes verzióban is.

Egyik az acél alapanyagból készült csatorna, míg a másik alternatíva az alumínium.

Az acél termékeket galvanizálási eljárással más, korrózióra kevésbé hajlamos fémmel (jellemzően horgannyal) szokták bevonni. Ezzel elérik, hogy a nyers acél alapanyag ellenálló legyen a korróziónak.
Ennek a módszernek az a legnagyobb hátránya, hogyha a bevonat valamilyen oknál fogva megsérül (mechanikai sérülések, savak, lúgok hatása), akkor a sérült felületen a nyersacél rövid időn belül korrodálódni kezd (rozsdásodik), ami először esztétikailag okoz problémát, majd idővel az anyag átlyukad és nem lesz képes betölteni a funkcióját, esetükben a csapadékvíz-elvezetést.

Ilyenkor sajnos jó eséllyel az egész ereszcsatorna rendszert cserélnünk kell, mivel annak minden része (csatornatartók is) ugyanezzel az eljárással készül, ugyanúgy tönkremennek.

A horganyzott csatorna várható élettartama jellemzően 10-15 év, utána esztétikailag romlásnak indul az esetek döntő többségében.

Van előnye is az acélból készült ereszcsatornának, ez pedig kétségtelenül a kedvező árfekvése.

 

A másik lehetséges alternatíva az alumínium alapanyagból készült rendszer.

Az alumínium egy, az időjárási tényezőkkel szemben sokkal ellenállóbb anyag az acélnál.
Az alumínium felületén a levegő oxigéntartalmának köszönhetően azonnal kialakul egy vékony oxidréteg, amely megóvja a további oxidációtól. Természeténél fogva csak mechanikai sérülés következtében tud kilyukadni, rozsdásodni nem tud. Ezen tulajdonságának köszönhetően egy rendkívül időtálló, megbízható megoldást jelent.

Gyártási és kereskedelmi ára magasabb az acélból készült termékeknél, de hosszú távon (akár egy életen át) nyújt gondozásmentes megoldást, így ha a gondmentes csapadékvíz-elvezetés a cél, verhetetlen ár-érték arányú termékről beszélhetünk.

A natúr alumíniumból készült termékeken felül a vásárlói igényekre reagálva a gyártók kínálnak az épület és tető meghatározó színeihez passzoló színes termékeket is.

Ebben az esetben az alapanyag gyártó vékony műanyag alapú festékkel látja el az alumínium lemezt, a tartók és egyéb kiegészítők pedig rendszerint szinterezéssel (porfestés) kapják meg a megfelelő bevonatot.

Ezen színezési eljárások nagyon jól ellenállnak az UV sugárzásnak, így hosszú távon tartós színeket eredményeznek. Ezen termékek a piacon 20+ éve elérhetőek, minimális színeltérés mellett őrizték meg eredeti kinézetüket.

A legfelkapottabb szín hosszú idő óta a RAL7016 Antracit, de ezen kívül is van lehetőség a színek között válogatni. Kínálatunkban összesen 9 féle színből választhatsz.

A színes bevonat sérülése esetén itt nem kell a rozsdásodástól tartani. A piacon több gyártó is kínál akrill bázisú javítófestéket, amely segítségével könnyen javíthatóak az apróbb karcok, esztétikai sérülések.

A webshopunkban található natúr- és színes alumínium termékekre élettartam garanciát merünk vállalni, ezzel igazolva a kimagasló minőséget.